onsdag 21 augusti 2013

Stackars Strösslan


Även för lilla Strösslan så har det blivit lite nya rutiner här hemma. Dels så följer hon inte längre med sin husse och jobbar, vilket hon i och för sig inte gjort sedan jag gick hem från jobbet, och dels så har hon fått stå ut med att en ny familjemedlem tar ett stort utrymme här hemma. 

Vår lilla Strössla har varit så himla bra med vår nya lilla familjemedlem här hemma ända från början. Hon blev introducerat med bebisen redan vid BB-tiden då vi skickade hem en pyjamas som lillan kissat på till min mamma och styvfar som passade Strössel och Sture. Hon hade ivrigt doftat på den där pyjamasen och vi tror att detta gjorde att hon kände igen hennes doft när vi sedan kom hem med vår dotter. 

I början var hon otroligt "vaktig" med bebisen och lät inte Sture (katten) komma i närheten av bebisen på över en vecka och satt och vaktade om någon ny gäst hade bebisen hos sig. Vi har till och med kunnat lägga Strössel för att "passa" den lilla bebisen och hon har direkt reagerat om bebisen har vaknat eller varit orolig. Är inte detta egentligen fint?

Men... Vad Strössel dock inte tycker om är att hon inte får vara i soffan längre. Vi har gjort "misstaget" att redan från början låta henne vara överallt, därmed också i både soffa och säng, vilket har fungerat bra och bara varit mysigt. Tidigare...

Dock tänkte vi ju inte 2010, då vi hämtade hem Strössel, på att "om tre år kommer den en liten bebis som ska ammas i den där soffan och då kommer det inte vara lika mysigt med hundhår precis överallt". Så nu har vi fått lära om här hemma lite. 

Därför ska jag nu, när lillan sover fint i vagnen efter vår promenad, passa på att pussa extra på Strössel så att hon inte känner sig (alltför) bortglömd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar