Fiskpinnar
Torsk
Mandelmjöl
Ägg
Pofiber
Sesamfrö
Salt och peppar
Dela fisken i lagom storlek som önskas för en fiskpinne, doppa i mandelmjöl sedan uppvispat ägg och till sist pofiber som blandats ut med sesamfrön. Stek i smör i stekpanna och salta och peppra efter tycke och smak.
Remouladsås
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
2 msk citronsaft
Salt och peppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk dijonsenap
2 msk inlagd ättiksgurka (jag tog corni.. eh… tjofräser istället)
1 msk hackad kapris
2 msk persilja
1/2 hackat kokt ägg
Rör ihop majonäs och crème fraîche, blanda därefter i resten av ingredienserna - klart!
Till detta hade vi både stompad potatis och stompad blomkål. Nästan samma sak som potatis- respektive blomkålsmos men man vispar inte med elvisp utan använder en… stomp? (Alltså jag verkar ju ha tappat ordförrådet helt idag…) och då blir konsistensen lite grövre.
Jag googlade och hittade recept här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar